Senioren

Wat is competitie?

De competitie daagt je uit om al je vaardigheden te laten zien. In een team van minimaal twee heren en twee dames (regulier) speel je tegen andere teams van andere clubs voor de eerste plek in de poule. Er zijn diverse klassen waar teams van onze vereniging zich in kunnen plaatsen.

In een standaard competitiewedstrijd zijn acht punten te verdelen:
(1) Herendubbel, (2) Damesdubbel, (3) Herenenkel 1, (4) Damesenkel 1, (5) Herenenkel 2, (6) Damesenkel 2, (7) Gemengd dubbel 1, (8) Gemengd dubbel 2.

Wanneer wordt er competitie gespeeld?

Het competitieseizoen start begin september en eindigt in januari. Gedurende deze periode speel je ongeveer zeven thuiswedstrijden en zeven uitwedstrijden. De thuiswedstrijden van de senioren worden gespeeld op zondag. De uitwedstrijden zijn voornamelijk in het weekend, maar kunnen ook op een doordeweekse avond worden gespeeld.

Hoe word ik beter in badminton?

De competitie geeft een uitstekende gelegenheid om je eigen speelstijl te creëren en te verbeteren. Op dinsdagavond krijgen competitiespelers training van Chris Bruil om vaardigheden, zoals conditie, plaatsing en samenspel te verbeteren. Op donderdagen is er vrij spelen en kan er door middel van het spelen van partijtjes met gelijkwaardige en sterkere tegenstanders ervaring worden opgedaan. Daarnaast is het ook een enorm gezellige, sportieve groep!

Door de fusie met het Vennewater is er ook een team uit hhw69 daar competitie wezen spelen:

Senioren team van hhw69 bij het Vennewater