Jeugd competitie

Badmintonvereniging HHW’69 stimuleert het spelen van wedstrijden onder de jeugdgroep. De competitie daagt jou uit om al jouw vaardigheden te laten zien. In een team van minimaal drie spelers speel je tegen andere teams van andere clubs voor de eerste plek in de poule. Er zijn diverse klassen waar teams van onze vereniging zich in kunnen plaatsen. Bij beginnend jeugdcompetitiewedstrijden zijn zes punten te verdelen:

Categorie Zilver, Goud en D
1. 1st Enkel
2. 3de Dubbel
3. 2de Enkel
4. 2de Dubbel
5. 3de Enkel
6. 1st Dubbel

Wanneer je hoger op komt/ouder bent en/of gemengd speelt zijn er zelf 8 punten te verdelen.

Categorie C en B Categorie A en Senioren
1. 1st Enkel 1. Jongensdubbel
2. 4de Dubbel 2. Meisjesdubbel
3. 2de Enkel 3. 1st Jongensenkel
4. 3de Dubbel 4. 1st Meisjesenkel
5. 3de Enkel 5. 2de Jongensenkel
6. 2de Dubbel 6. 2de Meisjesenkel
7. 4de Enkel 7. 1st Gemengd-dubbel
8. 1st Dubbel 8. 2de Gemengd-dubbel

Het competitieseizoen start begin september en eindigt in februari/maart. Het seizoen is verdeeld in 2 Fases. Fase 1 is een halve competitie en Fase 2 een volledige competitie, maar met minder teams in de poule. De thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdag. De uitwedstrijden zijn op zaterdag of zondag. Verdere info is bij de Jeugdcommissie op te vragen.
Na een jaar trainen kun je competitie spelen op jouw eigen niveau. En wie weet hoe hoog dat niveau over een aantal jaar zal zijn! Misschien word jij wel de volgende badmintontopper die Nederland gaat vertegenwoordigen op de Olympische Spelen!
Ben je geïnteresseerd dan kun je je opgeven om te beginnen met badminton. Aanmelden kan door een mail te sturen naar jeugd.hhw69@gmail.com.