Benodigheden

Om te kunnen badmintonnen heb je een badmintonracket, shuttles, en sportkleding nodig.

Badmintonracket

De prijs van een badmintonracket varieert van tien tot enkele honderden euro’s. Ben je een beginner, schaf dan niet direct een duur racket aan. Met een racket van 25 euro kun je amelijk al jarenlang plezier hebben. Rackets zijn voor aantrekkelijke prijzen online te koop of via diverse sportwinkels..

Shuttles

Er zijn twee type shuttles, namelijk nylon en veren. De veren shuttles zijn voor de professionals/competitie spelers. Op de vereniging wordt door de anders spelersgroepen voornamelijk met nylon shuttles gespeeld. Tijdens trainingen en speelavonden worden shuttles door de vereniging beschikbaar gesteld, deze dienen na de training uiteraard wel weer te worden ingeleverd.

Sportkleding

Als vanzelfsprekend heb je ook sportkleding nodig, bestaande uit een t-shirt, (korte) sportbroek of -rok en een paar zaalsportschoenen (geen zwarte zolen). Sportkleding en -schoenen zijn in alle prijsklassen te koop.

Overig

Omdat badminton een zeer intensieve sport is adviseren wij u om tijdens het sporten voldoende te drinken. Ook is het aan te raden om een handdoek, een droog t-shirt en/of extra trainingspak mee te nemen